Tafelmanieren

Heb jij, net als Julia Roberts in Pretty Woman, moeite om al het bestek uit elkaar te houden als er meerdere gangen worden geserveerd? We leggen het je, net als in de film, gewoon even uit.

Julia Roberts en Richard Gere in Pretty Woman ( Touchstone Pictures)

Je gebruikt het buitenste bestek eerst. Ook handig om te weten als je de tafel goed wilt dekken. Na het tafellinnen, plaatst je eerst het platte bord. Rechts daarvan leg je het grote mes voor het hoofdgerecht. Links ervan de vork. Naast het grote mes, komt de soeplepel. Als er geen soep wordt gegeten, laat je die natuurlijk weg. Rechts daarvan komt het kleine mes voor het voorgerecht. En aan de linkerkant komt de kleine vork. Bestek voor het dessert – hetzij een kleine lepel of een lepeltje en vork – leg je recht boven het bord. Bij glazen is het eigenlijk hetzelfde. Je plaatst rechts het glas dat bij de eerste gang te nodig is. Natuurlijk doe je dat alleen als je meerdere wijnen schenkt.

Servetten kun je gewoon netjes op het bord of links ernaast leggen. Tijdens het eten hoort het servet half opengevouwen op schoot te liggen. Wil je het echt goed doen, dan veeg je het servet niet langs de mond, maar dep je.

Pretty Woman

'Pretty aardbeien met champagnesabayon'

GERECHT

© 2017 Cuisinema

Pretty Woman

Zakenman Richard Gere heeft meer succes in de zaken dan in de liefde. Op zakenreis in Los Angeles krijgt hij gezelschap van de pas begonnen callgirl Julia Roberts. Het begin van een geweldige liefdeskomedie  boordevol romantiek en humor.

trailer
film

Contact

Voor meer informatie over cuisinema kun je contact opnemen via onderstaande gegevens of jouw vraag stellen via het contactformulier.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

info@cuisinema.nl
www.cuisinema.nl

Stel een vraag

Versturen

A Fish Called Wanda

K-k-ken’s f-fish in een c-c-chipsjasje

Bekijken

Just Like Heaven

Heavenly hazelnootdessert met Ameretto

Bekijken

La Dolce Vita

Insalata decadenta

Bekijken