Alvin and the Chipmunks 2

'Ribeye op risotto met eekhoorntjesbrood en notendressing'

Synopsis

De animerende en vertederende eekhoorns Alvin, Simon en Theodore moeten naar school. Daar krijgen ze te maken met de startperikelen van elke beginnende middelbare scholier. Ze moeten zichzelf de vraag stelen: hoe blijven we overeind in deze knotsgekke omgeving? Zeker als de hormonen van zich doen spreken.

Genre

familiefilm

Regie/duur

-

'Shake with what your mamma gave you!'

(Alvin in Alvin and the Chipmunks 2)

Scenario

4 ribeye’s
bakboter
250 gram risotto rijs
1 ui
ollijfolie
60 gram geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
ca 0,7ltr gevogeltebouillon
½ bosje groene asperges
200 gram eekhoorntjesbrood (gedroogd)
3 dl olie
1dl balsamico azijn
100 gr amandelen
2 eetlepels honing
zout en peper

The making off

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Aanzetten in een pan met olijfolie, niet kleuren. Voeg de rijst toe en zet dit nog even verder aan. Voeg 0,5 liter van de bouillon toe (niet alles dus!!!!!). Kook de rijst onder af en toe roeren gaar. Indien alle bouillon opgenomen is en de risotto te droog of nog niet gaar is eventueel nog wat bouillon toevoegen. Bewaar de risotto. Schil van de groene asperges alleen de onderkant en verwijder de harde onderkant. Snijd ze in de lengte in vieren en vervolgens in kleine stukjes. Blancheer de asperges in ruim kokend water met zout zeer kort en schep ze vervolgens in ijswater. Smoor de paddenstoelen met een klein klontje boter en breng ze op smaak met peper en zout. Schep de asperges uit het ijswater en doe ze samen met de paddenstoelen door de risotto spatelen.
Bak de stukken vlees aan beide kanten bruin aan. Leg ze op een ovenschaal en plaats deze 8 minuten in de oven. Laat het vlees niet te gaar worden anders wordt de rib-eye taai en droog. Brand de walnoot in een tefalpan met weinig tot geen olie. Vervolgens de noten in de magimix fijnhakken, niet pureren. Doe de azijn in een passende mengkom. Voeg de honing, de noten en wat peper en zout toe. Giet langzaam onder voortdurend roeren de olie erbij en meng tot een homogene dressing. Afproeven en eventueel nog extra peper en zout en honing toevoegen
De risotto doorwarmen en direct op een warm bord serveren met de rib-eye.
Serveertip: server dit gerecht met, in de lengte gehalveerde, groene asperges.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Alvin and the Chipmunks 2

In Alvin and the Chipmunks 2 zeggen Alvin en zijn vriendjes hun leven als popsterren tijdelijk vaarwel en gaan ze terug naar school. Al snel nemen ze de taak op zich om het muziekprogramma van de school te redden dat in financiële nood verkeert. Door zich in te schrijven in een heuse 'battle of the bands' hopen de chipmunks een grote geldprijs te winnen.

Onverwachts komen ze hier drie andere zingende Chipmunks tegen: 'The Chipettes' - Brittany, Eleanor en Jeanette. Romantische en muzikale vonken spatten ervan af in dit swingende vervolg op de Alvin and the Chipmunks!

trailer film