Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

'Amélie's Crême Brulée!'

Synopsis

De in Parijs woonachtige Amélie Poulain besluit de mensen om haar heen een handje te helpen om geluk te vinden. Deze crème brûlée met vanille komt zo uit de film gelopen en brengt je weer helemaal in Amélie-sferen. Vergeet vooral niet om te luisteren naar het kraken van het korstje...

Genre

drama, romantiek, komedie

Regie/duur

-

'I like to look for things no one else catches.'

(Audrey Tautou als Amélie Poulain in Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain)

Scenario

225 gram melk
225 gram slagroom
2 vanillestokjes
80 gram suiker
6 eidooiers

The making off

Snijd met een scherp mes de vanillestokjes in de lengterichting doormidden. Schraap voorzichtig het merg van de vanille uit de stokjes. Doe het merg, samen met de halve uitgeschraapte vanillestokjes, de melk en de room in een pan. Breng het aan de kook. Blijf goed roeren, want het kan snel aanbranden. Roer de eidooiers en de suiker goed door elkaar. Giet de gekookte melk langzaam over de eidooiers terwijl er voortdurend wordt doorgeroerd. Giet het geheel daarna door een fijne zeef. Schenk de compositie in hittebestendige vormpjes. Dek ze zorgvuldig en strak af met huishoudfolie. Plaats bakjes in een slee met heet water op vuur - het water mag net niet koken - en laat de crème brûlée in circa15 minuten gaar worden. Haal de bakjes uit het water en verwijder het plastic. Laat ze afkoelen en plaats ze minimaal 2 uur in de koelkast. Strooi voor het serveren een dun laagje rietsuiker overheen de crème heen. Gebruik een klein brandertje om de suiker te laten karamelliseren.
Tip: serveer de crème brûlée met roomijs en steek daar een kletskop in.Hoofdrolspelers

-

© 2017 Cuisinema

Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

Maak kennis met met Amelie (Audrey Tautou). Ze is jong, onschuldig, naïef en op zoek naar de ware liefde. Als jonge Parijse twintiger ontdekt ze beetje bij beetje dat om het echte geluk te vinden ze haar lot in eigen hand moet nemen en daarbij volledig moet openstaan voor haar omgeving. Een ontroerend hedendaags sprookje.

trailer
film