American Pie

'Not so American Appelclafoute Pie'

Synopsis

Aan de vooravond van hun studententijd besluiten vier vrienden dat het tijd is hun maagdelijkheid te verliezen. Behoeft deze appeltaart nog nadere introductie? Geloof van niet!

Genre

komedie

Regie/duur

-

'Guys, uh, what exactly does third base feel like?’
‘Like warm apple pie.'

(Jason Biggs als Jim en Chris Klein als Oz in American Pie)

Scenario

125 gram boter
125 gram basterdsuiker
125 gram bloem
2 eieren
1 citroen

The making off

Doe de witte wijn met de suiker en de specerijen in een pan. Laat dit doorkoken totdat de suiker is opgelost. Schil de appels. Deel deze in vieren. Verwijder het klokhuis. Kook de appelparten gaar in de suikerstroop. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen. Laat ze appels afkoelen. Haal ze daarna uit het vocht en laat ze goed uitlekken. De appels smaken het best als ze een hele dag in de suikerstroop liggen. Dan kan de smaak van de specerijen er goed intrekken.
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe deze in een beslagkom met de suiker. Klop het geheel luchtig met een mixer. Rasp de schil van de gewassen citroen. Spatel dit met de bloem en de eieren en de citroenrasp door de boter. Bedek een springvorm met bakpapier. Schep het beslag in een laagje van ongeveer 5 cm in de vorm. Druk de appels in het beslag. Zorg wel dat ze goed zichtbaar blijven. Bak de taart in een oven van 180 graden in circa 20 minuten goudbruin en gaar.Hoofdrolspelers

4

© 2017 Cuisinema

American Pie

Tieners denken vanzelfsprekend maar aan één ding: 'De eerste keer'. Dat het verliezen van de maagdelijkheid echter niet zo eenvoudig is als sommigen beweren, ontdekken vier vrienden tijdens een feestje. Vastberaden om een echte man te worden voordat ze gaan studeren, besluiten de jongens een verbond te sluiten. Hierbij is eeuwige roem weggelegd voor degene die de daad als eerste weet te volbrengen. Terwijl het eindbal nadert, stukken taart worden misbruikt en hun vriendschap flink onder druk wordt gezet, vragen de jongens zich af of 'Het doen' hen wel alles waard is.

trailer film