The Big Lebowski

'White Russian'

Synopsis

Als Jeff ‘The Dude’ Lebowksi wordt verward met een miljonair met dezelfde naam, is dat het begin van absurdistisch avontuur. Wie The Dude zegt, zegt ook White Russian. Want als er één drankje is dat in een adem met Jeffrey Lebowski genoemd kan worden, dan is het wel zijn favoriete cocktail White Russian.

Genre

komedie, misdaad

Regie/duur

een whiskyglas
een stijlvol roerstaafje

''Would you like a drink?’ ‘Uh, yeah. White Russian?’ ‘The bar's over there.’'

(Jeff Bridges als The Dude en David Thewlis als Knox Harrington in The Big Lebowski)

Scenario

twee delen Wodka
tweede delen Kahlua
een scheut slagroom
ijsblokjes

The making off

Vul een whiskyglas met enkele ijsblokjes. Giet er de Wodka en de Kahlua overheen. Roer goed door. Garneer met een roerstaafje.Hoofdrolspelers

1

© 2017 Cuisinema

The Big Lebowski

Jeff Lebowski, alias 'The Dude', is een oude hippie met weinig verlangens; rondlummelen en regelmatig bowlen met zijn vriend Walter. Zijn gezapige leventje wordt verstoord wanneer een stel gangsters zijn huis binnenvallen, hem in elkaar slaan en zijn vloerkleed 'bezoedelen'. The Dude vermoedt al snel dat de gangster, die bovendien een pak geld eisen, bij de verkeerde Lebowski zijn beland. Hij gaat op zoek naar zijn steenrijke naamgenoot om schadevergoedeing te vragen voor zijn vloerkleed. de gevolgen zijn niet te overzien want voor hij het beseft raken The Dude en Walter verstrikt in een web van afpersing, ontvoering, verduistering, avantgarde kunst en de gekste intriges.

trailer film