The Bone Collector

''Lambs bones' met gekonfijte paprika'

Synopsis

Een aan bed gekluisterde politierechercheur helpt een vrouwelijke collega een seriemoordenaar op te sporen. Botje kluiven kan soms opeens een hele andere betekenis krijgen!

Genre

thriller

Regie/duur

-

'I gave you so many clues and you failed...'

(Leland Orser als Richard Thompson in The Bone Collector)

Scenario

6 lamsracks
6 rode paprika’s
1 liter ganzenvet
bolletje knoflook
basilicumstelen
boter
peper
zout

The making off

Verwijder het kraakbeen tussen de koteletten van de lamsracks. Anders zijn ze na het braden wat lastiger te snijden. Zorg dat er aan de ribbetjes geen restjes vlees blijven zitten. Schraap deze er eventueel af. Bak de lamsracks aan in een braadpan. Laat ze afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Rooster de paprika’s boven vuur totdat de schil zwart is. Deze is nu eenvoudig met een mesje te verwijderen. Snijd de paprika’s in vier parten. Verwijder de zaadlijsten. Pel de teentjes knoflook. Kneus ze door er met de zijkant van een mes op te drukken. Voeg de basilicum en de knoflook toe aan het ganzenvet. Konfijt de paprika’s door ze in het ganzenvet zachtjes te laten stoven tot de paprika gaar zijn. Schep de paprikastukken uit het vet. Laat ze uitlekken in een zeef. Snijd ze vervolgens in reepjes.
Plaats de lamsracks in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal ze er na drie minuten uit. Laat ze een half uur afgedekt staan. Zet het vlees voor het serveren nog een minuut of acht in de oven op 180 graden.
Warm de paprikareepjes vlak voor het serveren op door ze in een paar lepels warme ganzenvet te leggen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de uitgelekte paprikareepjes over de voorverwarmde borden. Leeg er de lamsracks op. Druppel er eventueel wat basilicumolie overheen (zoals beschreven bij Ratatouille).Hoofdrolspelers

6

© 2017 Cuisinema

The Bone Collector

Een brute seriemoordenaar laat een spoor na van cryptische omschrijvingen en verborgen boodschappen op de plaats van delict. Politie agente Amelia Donaghy wordt gedwongen samen te werken met de vrijwel volledig verlamde ex-politie detective Rhymes. The Bone Collector is een bloedstollende thriller met in de hoofdrol Denzel Washington en Oscar winnares Angelina Jolie.

trailer
film