Bridget Jones's Diary

'Bridgets Blauwe Aspergesoep'

Synopsis

Bridget Jones is een vrolijke, maar onzekere dertiger uit Londen die haar leven anders wil aanpakken. Om te zien hoe dat haar vergaat, houdt ze een jaar lang een dagboek bij. Bridget wil zich van haar beste kant laten zien. Tijdens een etentje komt ze met haar zelfgemaakte, niet te evenaren, blauwe aspergesoep. Wil jij een leuke variant?

Genre

romantiek, komedie

Regie/duur

-

'No, I like you very much. Just as you are.'

(Colin Firth als Mark Darcy in Bridget Jones's Diary)

Scenario

600 gram verse witte asperges
1 zakje (niet gemalen) foelie
½ liter groentebouillon
½ liter witte wijn
½ liter kookroom
½ liter crème fraîche
100 gram boterklontjes
peper en zout
1 zakje tempurabloem
1 bosje groene asperges
100 gram harde blauwschimmelkaas

The making off

Schil de witte en de groene asperges met een dunschiller. Verhit de schillen van de witte asperges samen met de bouillon, de witte wijn en enkele foelieblaadjes op laag vuur. Laat dit een uurtje trekken. Zeef de schillen en foelie eruit. Snijd de witte asperges in stukken en doe deze in de bouillon. Kook de asperges gaar. Gebruik een staafmixer of een keukenmachine om het geheel te pureren. Voeg de room en crème fraîche toe en laat dit kort zacht doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en haal de soep door een fijne zeef. Gebruik de tempurabloem en wat water om een stevig papje te maken. Snijd de groene asperges, met een dunschiller, in dunne reepjes. Haal de asperges door het tempurabeslag. Frituur ze twee minuten op 160 graden. Laat de aspergereepjes op keukenpapier uitlekken. Breek de blauwe kaas aan stukjes. Verdeel deze over de soepborden. Warm de soep op. Doe al roerend een voor een de koude boterklontjes door de soep. Schep de soep in de borden. Leg de gefrituurde groene asperges op de soep.Hoofdrolspelers

6

© 2017 Cuisinema

Bridget Jones' Diary

Op nieuwjaarsdag besluit Bridget Jones, een Londense dertiger mét kater maar zonder man, om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien en met een dagboek te starten. Haar eerste voornemen is, uiteraard, “tien kilo afvallen”. Haar tweede voornemen: “een leuk, verstandig vriendje vinden in plaats van me steeds weer in te laten met zuiplappen, workaholics, voyeurs, megalomanen, emotionele k****hommels of engerds”.
Maar Bridget heeft het niet onder de markt: moet ze kiezen voor Daniel Cleaver, een onvervalste seksgod met chique slee, of de enigszins hautaine, maar attente en gevoelige Mark Darcy?

trailer film