Brokeback Mountain

'Brokeback bonensoep'

Synopsis

Twee cowboys ontmoeten elkaar aan de voet van Brokeback Mountain, de berg waar ze op schapen moeten passen. Het is het begin van een gepassioneerde relatie. Laat de herinneringen terugkomen aan de drievoudig Oscarwinnende film en ervaar de speciale Brokeback bonensoep.Genre

drama

Regie/duur

-

'Brokeback got us good, don't it?'

(Jake Gyllenhaal als Jack Twist in Brokeback Mountain)

Scenario

500 gram bruine bonen
1,2 liter water
2 preien,
½ courgette
½ knolselderij
½ winterpeen
150 gram katenspek
2 uien
5 gram kerriepoeder
1 eetlepel sambal
¼ bosje selderij
¼ bosje lavas (maggikruid)
peper, zout

The making off

Was de bruine bonen. Doe ze met wat water in een pan. Laat de bonen twaalf uur weken. Haal het groen van de prei. Snijd het witte deel in ringetjes. Snipper de uien. Schil de knolselderij en de winterpeen, maar doe dat niet bij de courgette. Maak blokjes van de groenten. Hak de kruiden fijn. Snijd de katenspek in blokjes. Kook de bruine bonen in het weekwater met zout en peper in twee uur gaar. Wrijf de bonen door een zeef terug in de pan. Bak de spekblokjes met de ui en de kerriepoeder. Voeg de prei, de knolselderij, de winterpeen erbij. Laat dit even meebakken. Roer dit alles door de bruine bonensoep. Voeg een eetlepel sambal toe. Laat de soep kort doorkoken. Zet het vuur uit. Laat de soep nog enkele uren staan. Warm de soep voor het serveren op. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Voeg dan pas de gehakte kruiden toe.
Tip: De smaak komt goed tot z’n recht door de soep te eten met donkerbruin brood met wat roomboter en zeezout.Hoofdrolspelers

6

© 2017 Cuisinema

Brokeback Mountain

Oscar winnende regisseur Ang Lee overdondert met episch liefdesverhaal, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een uitgestrekt en verlaten Texas.
De film vertelt het verhaal van twee jongen mannen – een stalhulp en een rodeo cowboy – die elkaar in de zomer van 1963 ontmoeten en op dat moment een onverwachte band aangaan. Hoewel de mannen heel zeker lijken van hun plaats en rol in het leven, brengt een hernieuwde kennismaking, jaren later, alles aan het wankelen.
De complicaties van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen ver door maar bewijzen uiteindelijk de kracht en het uithoudingsvermogen van de liefde.

trailer
film