Casanova

'Saltimbocca Casanova'

Synopsis

Casanova probeert de echte betekenis van liefde te doorgronden als hij een Venetiaanse vrouw niet voor zich weet te winnen. Meng de pure Italiaanse passie met de smaakvolle ingrediënten van Italiaanse bodem en iedereen zal je adoreren.

Genre

dramaRegie/duur

-

'What then, senor Casanova, do you seek?’
‘A moment that lasts a lifetime.'

(Lauren Cohan als Beatrice en Heath Ledger als Casanova in Casanova)

Scenario

4 kalfsoesters
16 plakken parmaham
olijfolie
1 bosje salie
peper, zout
tagliatelle
1 bakje crème fraîche
Parmezaanse kaas
bieslook

The making off

Strooi peper en zout aan beide kanten van de kalfsoesters. Pluk alle salieblaadjes van de steeltjes. Plaats op elk van de kalfsoesters een paar blaadjes salie. Leg deze goed tegen elkaar. Druk ze aan zodat ze goed vastplakken aan het vlees. Leg daarna vier plakken parmaham in een vierkantje neer. Plaats daar een kalfsoester op met de saliekant naar beneden. Herhaal dat voor alle vier de kalfsoesters. Vouw de parmaham vervolgens goed stevig om de oester heen en druk deze goed aan. Braad de vleespakketjes kort aan in een beetje olijfolie. Bak ze eerst met de saliekant naar boven, zodat de ham niet meer loslaat van het vlees. En daarna even aan de andere kant. Plaats het vlees in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat het daar zo’n zeven minuten garen.
Trancheer het vlees in drie à vier plakken, voordat het op het bord wordt geplaatst, zodat de salie zichtbaar wordt.
Serveer de Saltimbocca op een bedje van gekookte tagliatelle met daar doorheen wat crème fraîche, gerapste Parmezaanse kaas en fijngesneden bieslook.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Casanova

Het verhaal van Gian Giacomo Girolamo Casanova is al vele malen verteld. Toch wist Dennis Potter, maker van legendarische tv-series als The Singing Detective, er met deze zesdelige serie een nieuwe draai aan te geven. Natuurlijk, net als anderen beschrijft Potter de levensgeschiedenis van de Italiaanse avonturier, libertijn en vrouwenverleider, die leefde van 1725 tot 1798. Maar hij gaat daarbij ook op zoek naar parallellen met de huidige tijd, aan de hand van de typische Potter-thema's seks en religie. In Groot-Brittannië werd zelfs schande gesproken van de overvloed aan seksueel getinte scènes en dialogen. Toch vormde ook religie wel degelijk een belangrijke rode draad in het leven van Casanova.

trailer film