Charlie and the Chocolate Factory

'Wonkabavarois met 'sur'prise bodem'

Synopsis

Charlie Bucket vindt de laatste gouden wikkel in een Wonka-chocoladereep. Daarom mag hij samen met zijn opa een bezoek brengen aan de fabriek van de beroemde Willy Wonka. Het is de droom van iedere chocoladeliefhebber: je schaamteloos tegoed kunnen doen aan cacaolekkernij. Kunnen jij en jouw gasten de verleiding weerstaan van deze Wonka-bavarois met ‘sur’prisebodem?

Genre

avontuur, komedie, familie

Regie/duur

-

'The best kind of prize is a “sur”prise!'

(Johnny Depp als Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory)

Scenario

1 dl melk
½ liter slagroom
100 gram suiker
350 gram pure chocolade
3 blaadjes gelatine
1 zakje cantuccinikoekjes
40 gram roomboter

The making off

Hak de cantuccinikoekjes fijn. Smelt de roomboter. Meng dit met 30 gram suiker. Bedek de bodem van een ronde springvorm met vetvrij bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm. Laat dit in de koelkast opstijven. Klop de slagroom met de rest van de suiker tot deze bijna stijf is. Week de gelatine in een bakje met koud water. Breng de melk in een pannetje aan de kook. Neem de gelatine uit het water. Knijp het water er goed uit. Los de gelatine vervolgens al roerend op in de warme melk. Voeg hier de in stukjes gebroken chocolade aan toe. Roer totdat de chocolade is gesmolten. Spatel daarna de chocolade door de slagroom. Meng dit totdat er een gladde compositie ontstaat. Giet het mengsel over de cantuccinibodem. Laat de bavarois drie uur opstijven in de koelkast. Snijd de chocoladetaart aan met een goed warm mes.
Tip: Serveer de taart met wat warme amerene kersen, bitterkoekjes- of kaneelijs en een takje munt.
Variatietip: Gebruik kleine ronde vormpjes voor de bavarois in plaats van een grote springvorm.Hoofdrolspelers

6

© 2017 Cuisinema

Charlie and the Chocolate Factory

Wat voor wonderbaarlijks staat je allemaal te wachten in de fabriek van Willy Wonka? Je kunt er velden van zacht, muntig suikergras verkennen in de Chocoladekamer... langs de Chocoladerivier varen in een boot van roze suiker... je kaken lam kauwen op Eindeloze Toverballen in de Uitvindkamer... de getalenteerde eekhoorns gadeslaan in de Notenkamer en naar deTelevisiekamer reizen met de Grote Glazen Lift. Je zult er heel wat ontdekken wat grappig is, en een klein beetje wat geheimzinnig is... en eenavontuur zo zoet en heerlijk als een reep van Wonkas allerlekkerste chocolade. Deze verbluffende filmbewerking van Roald Dahls klassieke kinderboek, in een regie van Tim Burton en met Johnny Depp en Freddie Highmore in de hoofdrollen, is je Gouden Wikkel naar een wereld die zo inventief en fantasierijk is dat je er onophoudelijk van zult willen smullen!

trailer film