Chicken Run

'Chickenflensjes met geitenkaascrème en appelstroopsaus'

Synopsis

Ginger is een kip die geen kans onbenut laat om te proberen te ontsnappen van de kippenfokkerij van Mr en Mrs Tweedy. Als de stoere haan Rocky arriveert, denkt Ginger dat hij de reddende engel is.
Ginger zorgt er dan wel voor dat zij en haar vriendinnen niet in de kippenpastei van Mrs Tweedy belanden, hopelijk willen ze wel meewerken aan de chickenflensjes met geitenkaascrème en appelstroopsaus.

Genre

animatie, komedie

Regie/duur

-

'So laying eggs all your life and then getting plucked, stuffed and roasted is good enough for you, is it?'

(Julia Sawalha als Ginger in Chicken Run)

Scenario

½ doosje ongezoete gebakken flensjes
½ rolletje verse geitenkaas
⅛ liter kookroom
½ zakje notensla (ruccola)
pijnboompitten
peper, zout
1 gerookte kipfilet
appelstroop
balsamicoazijn

The making off

Laat de geitenkaas op kamertemperatuur komen. Doe deze in een ruime kom en voeg daar wat kookroom aan toe. Roer dit door met een garde totdat er een gladde, smeerbare massa ontstaat. Voeg zonodig wat extra kookroom toe. Gebruik deze kaascrème om elk flensje hiermee te bestrijken. Snijd de gerookte kip in zo dun mogelijke plakjes. Leg die op de kaascrème. Strooi daar wat zout en peper overheen. Was de notensla goed en laat deze uitlekken in een vergiet. Leg de sla plat op de gerookte kip. Rol de flensjes zo strak mogelijk op. Indien nodig kunnen de rolletjes met wat huishoudfolie compact gehouden worden. Laat de chickenflensjes gedurende een uur opstijven in de koelkast. Roer ondertussen een scheutje azijn door wat appelstroop. Doe de stroop in een plastic spuitzak en spuit twee rechte banen op elk bord. Snijd de chickenflensjes in stukjes van een centimeter. Leg deze tussen de stroopstreepjes op de borden. Breng wat blaadjes notensla aan ter garnering. Strooi hier wat geroosterde pijnboompitten overheen.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Chicken Run

Super grappige animatie met kleipoppetjes. De firma Aardman Animations heeft deze film geproduceerd in opdracht van Dreamworks - Steven Spielberg. Met deze produktie is een ongelooflijke prestatie neergezet die gebruik maakt van de nieuwste technieken dit gebied. Familievermaak van de bovenste plank.

trailer
film