A Christmas Carol

'Dessert from Christmas past - present - future'

Synopsis

Ebenezer Scrooge is een enorme krent die zelfs aan de vooravond van Kerstmis niks anders kan dan snauwen. Terwijl de mensen in zijn omgeving zich opmaken voor een fijn en gezellig kerstfeest, trekt Scrooge zich terug. Tot hij bezoek krijgt van drie geesten. De geest van het verleden, die van het heden en die van de toekomst. Zij laten de chagrijn zien wat het leven te bieden had en heeft en nog in petto heeft.

Genre

animatie, drama, familiefilm

Regie/duur

-

'Every idiot who goes about with "Merry Christmas" on his lips should be boiled in his own pudding.'

(Jim Carrey als Ebenezer Scrooge in A Christmas Carol)

Scenario

Christmas past- dame blanche met noten
1 dl slagroom
1 eetlepel fijne kristalsuiker
1 zakje amandelschaafsel (45 gram)
0,5 dl volle melk
100 gram pure chocolade (in stukjes)
4 boletjes vanilleijs

Christmas present - passiebavarois
125 ml passie coulis
75 gram crème fraîche
75 gram eigeel
100 gram suiker
20 gram bloem
3 blaadjes gelatine geweekt in koud water
75 gra eiwitten

Christmas future - amandelspijscakeje
125 gram boter
125 gram bloem
125 gram amandelspijs
125 gram basterdsuiker
2 eieren
rasp van 1 citroen

The making off

Bereidingswijze dame blanche: Sla de slagroom met de suiker net niet stijf. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en laat dit op een bord afkoelen. Verwarm de melk in een pannetje, roer de stukjes chocolade erdoor en laat de chocolade van het vuur af in de melk smelten. Doe in vier ijscoupes een bolletje vanille-ijs, schenk de warme chocoladesaus erover en doe er een schep slagroom op. Bestrooi met amandelschaafsel en een blaadje mint en serveer direct.

Bereidingswijze passiebavarois: Doe de passie coulis en crème fraîche in een pan en breng dit aan de kook. Doe de eidooiers met 50 gram suiker en de bloem in een pan en giet onder voortdurend roeren de passie/crème fraîche erbij. Aan de kook brengen al roerend en van het vuur halen. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en los deze al roerend op. Zeef dit mengsel in een grote beslagkom. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en met een garde opkloppen (dit kan ook in een mixer gedaan worden). De eiwitten moeten stijf zijn. Doe tijdens het opkloppen de rest van de suiker erbij. Toevoegen aan het mengsel (dit mag nog een beetje warm zijn, is geen bezwaar). Goed mengen en in vormpjes gieten. Op laten stijven in de koelkast (minimaal 4 uur).

Bereidingswijze amandelspijscakje: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de boter zacht en meng dit samen met de amandelspijs tot een mooie gladde massa. Gebruik hiervoor de keukenmachine met een vlinder of een garde. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en roer mooi glad. Vul hiermee een spuitzak. Vul vormpjes voor ¾ met dit beslag. Bak de cakejes in circa 12 minuten bruin op 180 graden.Hoofdrolspelers

4

© 2017 Cuisinema

A Christmas Carol

Van Walt Disney Pictures komt de magische verfilming van het geliefde Charles Dickens verhaal: Disney’s A Christmas Carol, het hartverwarmende avontuur voor het hele gezin, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. Deze heerlijke en ontroerende Disney-klassieker, compleet met levendig bonusmateriaal, is voorbestemd deel uit te gaan maken van je kersttradities, en zal al je volgende kerstmissen verrijken met nog meer hartverwarmende magie.

trailer
film