The Color Purple

'Rodekoolsalade met rozijnen en reepjes cajunkip'

Synopsis

Het levensverhaal van de arme Celie die als meisje wordt gescheiden van haar zusje Nettie. Ze groeit op in een harde wereld, maar komt sterk uit de strijd. Ga terug in de tijd en laat de zoete herinneringen aan Steven Spielbergs indrukwekkende epos naar boven komen tijdens het maken en eten van de rodekoolsalade met rozijnen en reepjes cajunkip.

Genre

drama

Regie/duur

-

'I think it pisses God off when you walk by the color purple in a field and don't notice it.'

(Margaret Avery als Shug in The Color Purple)

Scenario

Scenario
½ rode kool
1 flesje french dressing
1 zakje rozijnen
2 sjalotten
witte wijn
3 kipfilets
cajunkruiden
1 bakje shiitake paddenstoelen
2 appels
bieslook
peper, zout

The making off

Week de rozijnen in witte wijn. Snijd de halve rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Vermeng de kool met de dressing. Voeg peper en zout toe. Laat enige tijd intrekken. Snipper de gepelde sjalotten. Verwijder de steeltjes van de paddenstoelen. Snijd ze in reepjes. Was de appels, verwijder het klokkenhuis. Snijd de appels in fijne blokjes. Snijd het bieslook in ringetjes. Laat de rozijnen uitlekken. Vermeng de appel, de rozijnen en het bieslook met de rode kool. Laat de rode kool een beetje uitlekken en verdeel het over de borden.
Snijd de kipfilet in reepjes. Strooi er flink wat cajunkruiden over. Bak de kipfilet. Voeg de paddestoelen en sjalotten toe als de kip bijna gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de salade.
Tip: Garneer de salade met kiemgroente en het gele van friseesla.Hoofdrolspelers

4

© 2017 Cuisinema

The Color Purple

The Color Purple is gebaseerd op het met de Pulitzerprijs bekroonde verhaal van Alice Walker. Gespreid over verschillende decennia wordt het verhaal vol emoties van Celie, een ongeschoolde vrouw in het landelijke Zuiden van Amerika, verteld. Wanneer ze gedwongen wordt om te trouwen met een wrede man, die ze “Mr.” noemt, raakt ze helemaal in zichzelf gekeerd en deelt ze haar leed alleen nog met God.

trailer
film