La Dolce Vita

'Insalata decadenta'

Synopsis

Marcello is een roddeljournalist die zijn dagen doorbrengt temidden van beroemdheden en rijke mensen. De komst van een bijzondere filmster naar Rome luidt het begin in van een andere kijk op het leven. Kijk eens op een andere manier naar het leven, het lekkere leven, het smakelijke leven, het zoete leven... La dolce vita!

Genre

drama

Regie/duur

-

'We must get beyond passions, like a great work of art.'

(Alain Cuny als Steiner in la Dolce Vita)

Scenario

1 aubergine,
1 courgette
1 potje gekonfijte/gemarineerde paprika
1 potje gedroogde tomaten
½ bos basilicum,
1 sjalot
3 eetlepels balsamicoazijn
9 eetlepels olijfolie
peper, zout,
1 teentje knoflook
1 zakje rucolasla
8 lamskoteletjes,
12 gamba’s
100 gram gerookte zalm
1 stukje Parmezaanse kaas
100 gram parmaham

The making off

Snijd de aubergine en de courgette in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bak deze aan een kant kort in wat olijfolie. Strooi er peper en zout overheen. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de paprika en de tomaat in dunne reepjes. Hak de basilicum fijn. Meng deze met wat peper, zout en azijn. Voeg al roerend de olijfolie toe tot er een mooie dressing ontstaat. Snijd de aubergine en courgette in grove repen en meng ze met de tomaat, de paprika en de rucolasla. Schenk de dressing er overheen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de salade over de borden. Snijd de gerookte zalm en parmaham in lange reepjes. Leg deze speels over de salade.
Bak de lamskoteletten in vijf minuten aan beide kanten mooi bruin. Houd ze warm in een voorverwarmde oven van circa 150 graden. Pel de gamba’s. Hak de knoflook en de sjalot fijn. Bak ze samen met de gamba’s in wat olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Leg de lamskoteletjes en de gamba’s bij de salade. Rasp wat Parmezaanse kaas boven het gerecht.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

La Dolce Vita

La Dolce Vita is, een van de beroemdste en meest geprezen films ooit. Marcello Mastroianni schittert als society journalist Marcello. Eigenlijk wil Marcello het liefst een serieuze schrijver worden, maar toch kiest hij voor de lucratieve roddelpers. Altijd op zoek naar de nieuwste schandalen en roddels begeeft Marcello zich iedere avond in la dolce vita van de high society in Rome in de jaren 50. Hij gaat van het ene extravagante feestje naar het andere. Vol met de mooiste vrouwen, playboys, filmsterren en prostituées. Maar in de nachten vol drank en sex sluimert diepe tragiek en verdriet... Een mijlpaal van de Europese cinema.

trailer
film