A Fish called Wanda

' K-k-ken’s f-fish in een c-c-chipsjasje'

Synopsis

Na een diamantroof in Londen proberen de bendeleden elkaar voortdurend te belazeren. Een Engelse advocaat raakt vergaand bij de zaak betrokken als een van de vier achter de tralies belandt.
Wie zwicht er niet voor fenomenale humor in A Fish Called Wanda? De link met eten is snel gelegd voor wie terugdenkt aan de sneue, maar sympathieke Ken met patat in zijn neus. ‘Hello, K-K-K-Ken’s f-f-f-fish!’

Genre

komedie

Regie/duur

-

'Hello, K-K-K-Ken's f-f-f-fish!'

(Kevin Kline als Otto in a Fish Called Wanda)

Scenario

4 porties kabeljauwfilet
4 grote aardappels
olijfolie
1 teentje knoflook
¼ bosje tijm
2 eetlepels aardappelzetmeel
peper, zout

The making off

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Strooi aan beide kanten van de vis wat peper en zout. Schil de aardappels en maak ze fijn ze met behulp van een grove rasp. Strip de blaadjes van de tijmsteeltjes en hak ze fijn. Voeg de tijm bij de geraspte aardappelen en meng er het fijngesneden of uitgeknepen teentje knoflook doorheen. Meng dit alles in een kom met peper en zout en twee eetlepels aardappelzetmeel. Plak het mengsel aan een kant van de kabeljauw. Bak de vis vervolgens in olijfolie aan de kant van de aardappelkorst goudbruin. Zet het vuur niet te hoog want anders brandt de aardappelkorst te snel aan. Plaats de vis na het bakken op vetvrij ovenpapier en laat deze in een voorverwarmde oven op 200 graden nog zo’n tien minuten garen.
Tip: K-k-ken’s f-fish laat zich heerlijk smaken samen met wat gebakken, wilde spinazie met daar doorheen wat aangebakken, gesnipperde sjalotten met een klein beetje knoflook en een (kant-en-klare) tomatensalsa.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

A Fish Called Wanda

Advocaat Archie (John Cleese) wordt verliefd op de sexy dievegge Wanda (Jamie Lee Curtis) - die met haar charmes elke man uit de broek krijgt. Maar Wanda heeft ook nog een relatie met Otto (Kevin Kline in een Oscar-winnende rol), een verwarde intellectuele psychopaat. En Otto is dan weer goede maatjes met huur-moordenaar Ken (Michael Palin), dierenvriend en hondenmoordenaar, die dol is op een goudvis, genaamd Wanda. Begrepen iedereen?

trailer
film