Forrest Gump

'Forrestspies met gamba's en katensprek'

Synopsis

De niet bijster intelligente Forrest Gump neemt het leven zoals het voorbij komt, zich niet beseffend dat hij onderdeel uitmaakt van vele hoogte- en dieptepunten uit de recente Amerikaanse geschiedenis. ‘Shrimp is the fruit of the sea’, aldus Forrests vriend Bubba. En wat je er niet al mee kunt doen...‘you can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it...’ Of je maakt er Forrestspies met gamba’s en katenspek van..

Genre

drama, komedie, romantiek

Regie/duur

-

'Anyway, like I was sayin', shrimp is the fruit of the sea. You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Dey's uh, shrimp-kabobs, shrimp creole, shrimp gumbo. Pan fried, deep fried, stir-fried. There's pineapple shrimp, lemon shrimp, coconut shrimp, pepper shrimp, shrimp soup, shrimp stew, shrimp salad, shrimp and potatoes, shrimp burger, shrimp sandwich. That's about it.'

(Mykelti Williamson als Bubba in Forrest Gump)

Scenario

1 bosje rozemarijn
16 grote gamba’s (schoon)
olijfolie
twee teentjes knoflook
1 citroen
4 steeltjes basilicum
1 eetlepel zeezout
peper
100 gram gesneden katenspek (niet te dun)

The making off

Neem vier stevige stelen rozemarijn. Rits de blaadjes tegen de draad in van de steeltjes, maar laat de bovenste drie centimeter zitten. Rasp de gele schil van de citroen. Meng dit met de rozemarijnblaadjes, de basilicum, de fijngesneden knoflook, het zeezout en een flinke scheut olijfolie. Draai deze ingrediënten in een keukenmachine fijn totdat er een marinade ontstaat voor de gamba’s. Dep de gamba’s met behulp van keukenpapier goed droog. Meng ze in een kom met de marinade. Snijd de onderkant van de rozemarijnsteeltjes schuin af zodat er een scherp puntje ontstaat. Rijg de gemarineerde gamba’s aan de steeltjes, door deze eerst door het dunne deel en dan door het dikke deel van de gamba te steken. Vlecht er per spies twee plakken katenspek doorheen. Bak of gril de gambaspiesen aan elke kant in een paar minuten. Doe dat niet te lang, want dan verliezen ze te veel sap. Strooi er daarna nog wat peper overheen.
Tip: Serveer de forrestspiezen met cajunsaus.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Forrest Gump

Tom Hanks levert een verbazingwekkende acteerprestatie als Forrest in deze veelgeprezen film van regisseur Robert Zemeckis. Drie turbulente decennia lang overkomt Forrest een stroom van gebeurtenissen, die hem meevoeren van football-held tot Vietnam-veteraan en garnalen-magnaat, van de hoogste onderscheiding van het Witte Huis tot in de armen van zijn grote liefde.

trailer
film