The Holiday

'Holiday sushi'

Synopsis

Als Londen en Los Angeles op zo’n heerlijke wijze bij elkaar kunnen komen, dan kan het Verre Oosten er ook nog wel bij! Eet sushi net zoals Iris en Miles, maar kijk uit voor die accidental boob graze.

Genre

romantiek, komedie

Regie/duur

-

'It's Christmas Eve and we are going to go celebrate being young and being alive.'

(Jack Black als Mile in The Holiday)

Scenario

400 gram sushirijst
1 tube wasabi
6 norivellen
zout
flesje rijstazijn
(bijv. Mitsukan)
6 palingfilets
6 gamba’s
1 gemberwortel
azijn
50 gram suikerla

The making off

Breng een pan met water met voldoende zout aan de kook. Voeg de rijst toe en breng deze weer aan de kook. Af en toe roeren zodat de rijst niet aan de bodem plakt. De rijst moet goed gaar zijn, maar geen pap. Giet de rijst af met een zeef. Doe de rijst terug in de pan en breng deze lekker op smaak met een scheut rijstazijn en indien nodig nog zout. Af laten koelen. Leg zes stukken slagersfolie klaar met op elk stuk folie de norivellen. Bedek de onderste helft van elk norivel over de volle breedte met de op smaak gebrachte rijst. Doe daarop over de volle breedte een reep palingfilet. Rol de norivellen strak op, met de plasticfolie er omheen. Dit moet lekker strak. Draai de uiteinden van de plasticfolie goed op. Bewaar de rollen in de koelkast. Wanneer de rollen goed koud zijn en stevig aanvoelen kunnen ze gesneden worden. Gebruik een rolletje per persoon en snijd ze aan gelijkmatige stukken (ongeveer vijf à zes). Snijd de gamba’s in de lengte doormidden en bak ze, doe ze op een prikker en steek in elk stukje sushi een prikker met de gamba.Hoofdrolspelers

6

© 2017 Cuisinema

The Holiday

Maak kennis met Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz), twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

trailer
film