It's Complicated

'Not so complicated salade met oude cognacdressing'

Synopsis

Jane staat er alleen voor. Haar drie volwassen kinderen zijn de deur uit en haar ex-man Jake is hertrouwd en wel met een prachtige, jonge vrouw. Maar dan laat Jake merken nog steeds gevoelens voor haar te hebben. Ondertussen valt ook architect Adam als een blok voor Jane. Ze begint de smaak weer helemaal te pakken te krijgen. Wie zegt dat oud niet lekker is?

Genre

komedie

Regie/duur

-

'Maybe we should be growing old together.'

(Alec Baldwin als Jake in It's Complicated)

Scenario

1 zak slamelange
pijnboompitten
6 appelkappertjes
100 gram overjarige kaas
1 appel
6 gedroogde tomaatjes
4 plakjes jonge kaas
1 dl oude cognac
1 dl balsamicoazijn
2 eetlepels honing
0,3 l olie, zout, peper
100 gr gepasteuriseerde eierdooier

The making off

Leg de vier plakjes jonge kaas op een stukje vetvrij papier en bak ze in 45 seconden op vol vermogen in de magnetron. De kaas direct op een ronde stalen pijpje rollen (bijvoorbeeld het handvat van een garde) en laten afkoelen. Kleur de pijnboompitten langzaam in een pan zonder olie. Was de sla zorgvuldig en droog deze in een slacentrifuge. Snijd de appel in hele fijne stukjes. Meng deze met de appelkappertjes zodat de appel niet verkleurd. Snijd ook de gedroogde tomaat fijn en voeg deze samen met de pijnboombitten, de appel en de kappertjes bij de sla.
Doe de azijn, de cognac en de honing in een mengkom. Draai goed door met een staafmixer. Voeg daarna al mixend de olie toe, evenals de peper en het zout, en pas daarna de eierdooier. Afproeven en eventueel verder op smaak brengen.
Snijd de overjarige kaas in blokjes en meng deze op het laatste moment door de sla. Maak de salade kort voor het serveren af met de dressing en wat peper en zout. Serveer de krokante, jonge kaaswafel op de salade.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

It's Complicated

Jane (Meryl Streep) is moeder van drie volwassen kinderen, ze heeft een goedlopend restaurant in Santa Barbara, en heeft (na tien jaar gescheiden te zijn) een vriendschappelijke relatie met haar ex-man, advocaat Jake (Alec Baldwin). Maar wanneer Jane en Jake de stad uit zijn omdat hun zoon afstudeert, worden de zaken gecompliceerd. Een onschuldig etentje wordt iets onvoorstelbaars: een verhouding. Nu Jake hertrouwd is met de veel jongere Agness (Lake Bell), is Jane ineens 'de andere vrouw'.

Architect Adam (Steve Martin), die is ingehuurd om Jane's keuken te verbouwen, raakt betrokken bij hun hernieuwde romance. Adam komt zelf net bij van een echtscheiding en valt voor Jane. Maar hij beseft al gauw dat hij deel uitmaakt van een liefdesdriehoek.

Moeten Jane en Jake verdergaan met hun levens, of is ware liefde de tweede keer mooier?

trailer film