Julie & Julia

'Julia's uiensoep'

Synopsis

Als Julia Child kookles wil krijgen, wordt haar duidelijk gemaakt dat er in de professionele Franse keuken geen plaats is voor een vrouw. Julia maakt korte metten met dat vooroordeel en hakt het vakkundig en volhardend in mootjes, net als de uien tijdens de kookles trouwens. Nu jij nog. En dan: bonne appetit!

Genre

komedie

Regie/duur

-

'I’m Julia Child. Bon appetit!'

(Merryl Streep als Julia Child in Julie & Julia)

Scenario

8 uien
1 takje verse tijm
3 eetlepels tomatenpuree
1 liter runderbouillon
1 glas rode wijn
zout
4 witte boterhammen
80 gram oude kaas

The making off

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen (niet te dik). Bak ze aan in een soeppan en doe daar het takje tijm bij. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat het even meebakken. Blus het geheel af met de rode wijn. Breng het aan de kook en voeg de bouillon eraan toe. Breng het aan de kook en zet het direct daarna laag. Laat het circa een uur trekken op laag vuur.
Haal de tijm eruit en breng de soep op smaak met een beetje zout. Steek de vier boterhammen rond uit. Verdeel de kaas over de boterhammen en bak ze in de oven krokant en bruin bij 180 graden. Verdeel de soep over de borden en leg de krokant gebakken broodcrouton erin. Gelijk serveren!Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Julie & Julia

'Julie And Julia' verstrengelt de levens van twee vrouwen die, hoewel gescheiden door tijd en ruimte, aan het einde van hun Latijn zijn...totdat ze ontdekken dat met de juiste combinatie van passie, dapperheid en boter alles mogelijk is.

trailer film