Memoirs of a Geisha

'Riz condee met kokos en magochutney'

Synopsis

Nitta Sayuri onthult hoe zij uitgroeide tot een van Japans meest gewaardeerde geisha’s.
‘The very word “geisha” means artist and to be a geisha is to be judged as a moving work of art’, aldus Mameha in Memoirs of a Geisha. Serveer dit gerecht ook als een kunstwerk en bewondering valt jou ten deel.

Genre

drama, romantiek

Regie/duur

-

'We create another secret world, a place only of beauty.
The very word "geisha" means artist and to be a geisha is to be judged as a moving work of art.'

(Michelle Yeoh als Mameha in Memoirs of a Geisha)

Scenario

400 gram risottorijst
100 gram suiker
½ liter kokosmelk
½ liter room
1 vanillestokje
250 gram mango in stukjes
1 zakje vanillesuiker
50 gram suiker
1 flesje citroensap
1 theelepel kerriepoeder
1 dl witte wijn

The making off

Voor de chutney: Doe de kerrie, de suiker, de witte wijn en wat citroensap in een kleine steelpan. Breng dit aan de kook. Voeg de stukjes mango en de vanillesuiker erbij. Laat dit zachtjes doorkoken totdat de mango gaar begint te worden. Laat het geheel afkoelen. Zet het daarna in de koelkast zodat het goed koud kan worden.
Voor de riz condee: Snijd het vanillestokje open. Haal het merg eruit en doe dit met het stokje, de kokosmelk en de room in een pan. Breng het aan de kook. Haal dan het vanillestokje eruit. Voeg de risottorijst toe. Breng dit al roerend weer aan de kook. Zet het vuur dan laag. Roer regelmatig. Als de rijst gaar is, is bijna al het vocht verdwenen. Voeg dan de suiker toe. Schep twee bolletjes risottorijst met een ijsknijper op een bord. Serveer dit met de ijskoude mangochutney, bijvoorbeeld in een bakje of glaasje.
Tip: Serveer er eventueel wat mangosorbetijs bij.Hoofdrolspelers

8

© 2017 Cuisinema

Memoirs of a Geisha

In de jaren voor WOII wordt een 9-jarig meisje van haar familie gescheiden en verkocht aan een geishahuis in Kyoto. Hier is ze het mikpunt van de grillen van de populaire geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo's concurrente Mameha (Michelle Yeoh) uit tot de beroemdste geisha van Japan, Sayuri (Ziyi Zhang). De beeldschone Sayuri boeit alle machtige mannen, maar wordt achtervolgd door haar geheime liefde voor die ene man die buiten haar bereik ligt (Ken Watanabe).

trailer film