My Big Fat Greek Wedding

'Arní exohikó'

Synopsis

De jonge Griekse Toula wordt verliefd op de mooie, maar niet-Griekse Ian. Gaat haar familie dat accepteren? Jij wordt door iedereen in de armen gesloten als je ze eenmaal Arní exohikó, oftewel ingepakt lamsvlees, in stijl van My Big Fat Greek Wedding, hebt voorgeschoteld.

Genre

komedie, romantiek

Regie/duur

-

'Don't play with the food! When I was your age, we didn't have food'

(Lainie Kazan als Maria Portokalos in My Big Fat Greek Wedding)

Scenario

6 lamslapjes à la minute
600 gram doperwten
10 kleine rozeval (zoete aardappelen)
2 sjalotten
1 blikje gepelde tomaten
1 bosje peterselie
2 teentjes knoflook
½ bosje basilicum
peper en zout
200 gram dodoni kasseri of andere half harde kaas (in blokjes)
Griekse olijfolie extra vierge
6 velletjes Kanaki bladerdeeg

The making off

Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de lamslapjes aan beide kanten mooi bruin op een hoog vuur. Strooi er peper en zout op. Laat de doperwten en de tomaten ondertussen goed uitlekken in een zeef. Snipper de twee sjalotten. Was de aardappelen en snijd deze in grove blokken. Bak deze licht bruin en daarna de sjalotten en de tomaten. Pers de teentjes knolflook boven de pan uit. Doe nu ook de doperwten erbij. Smeer de vellen Kanaki bladerdeeg in met boter. Leg op elk velletje bladerdeeg een lamslapje. Verdeel vervolgens het aardappelmengsel en de kaas over de lapjes. Strooi er peper, zout en wat gehakte peterselie en basilicum over. Rol dit op tot mooie pakketjes. Leg de rolletjes in een met olijfolie ingesmeerd bakblik. Smeer de bovenzijde in met wat olijfolie. Bedek de rolletjes met vetvrij bakpapier. Bak het geheel op 140 graden in ongeveer 50 minuten goudbruin.Hoofdrolspelers

6

© 2017 Cuisinema

My Big Fat Greek Wedding

In deze romantische komedie, geproduceerd door Tom Hanks en Rita Wilson is de Grieks-Amerikaanse Toula (Nia Vardelos) duidelijke het zorgenkindje van de familie. Ze is niet getrouwd en heeft geen kinderen op de wereld gezet, terwijl dat toch het levensdoel van de Griekse vrouw is? Als alle bemoeienissen haar te veel worden en ze de niet-Griekse god, Ian (John Corbett) tegenkomt, besluit ze haar leven drastisch om te gooien. Ze ondergaat een totale metamorfose, verlaat het oude vertrouwde Griekse restaurant van haar vader en wil trouwen met Ian. Binnen haar familie ontstaat daardoor grote consternatie. Dit leidt tot vermakelijke discussies en hilarische uitspattingen.

trailer
film