Notting Hill

'The Last Brownie?!'

Synopsis

Het leven van William Thacker, de eigenaar van een boekwinkel in Notting Hill, verandert drastisch als de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkel binnenloopt. ‘You think you deserve the brownie?’ zegt Williams vriend Max verrast als Anna Scott na afloop van het etentje met de vrienden vraagt of zij niet in aanmerking komt voor de laatste brownie. Wie verdient bij jou de laatste brownie?

Genre

romantiek, komedie

Regie/duur

-

'After all... I'm just a girl, standing in front of a boy,
asking him to love her.'

(Julia Roberts als Anna Scott in Notting Hill)

Scenario

350 gram pure chocolade
250 gram ongezouten boter
50 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
250 gram bruine basterdsuiker
175 gram pecannoten
17 kleine ronde bakjes van aluminumfolie

The making off

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vormpjes goed in. Strooi er daarna wat bloem in zodat de brownies later gemakkelijk loskomen. Hak de chocolade in fijne stukjes. Smelt deze samen met de boter au bain marie. Haal de gesmolten chocolade van de warmtebron. Zeef de bloem en het bakpoeder. Doe de eieren met de suiker in een mengkom. Klop ze met de mixer tot een stevig, maar luchtig geheel. Voeg dan geleidelijk het chocolademengsel toe en vervolgens de bloem met het bakpoeder. Spatel daarna de fijngehakte pecannoten erdoor (gebruik hiervoor geen mixer). Vul de bakjes voor driekwart met de compositie. Bak de brownies in acht à tien minuten totdat ze mooi stevig aanvoelen. De brownies zijn gaar als ze terugveren als er voorzichtig in het midden wordt geduwd. Laat de brownies een beetje afkoelen voordat de bakjes worden verwijderd.Hoofdrolspelers

-

© 2017 Cuisinema

Notting Hill

Een gescheiden jongeman, William Thacker (Hugh Grant), heeft een boekenwinkeltje ergens in Notting Hill in Londen. Hij verkoopt reisgidsen en boeken vol toeristische informatie. Op een dag krijgt hij het bezoek van een knappe vrouw. William weet niet dat Anna Scott (Julia Roberts) een gevierde Amerikaanse actrice is en het toeval zorgt er voor dat ze elkaar na korte tijd opnieuw ontmoeten. Dan maken ze een afspraak en zo komt het dat Anna meegaat naar een verjaarsdagfeest bij de zus van William. Na het feest brengt hij haar terug naar het hotel maar daar verneemt Anna dat haar Amerikaanse verloofde voor een kort bezoek naar Londen is overgewaaid.

trailer
film