Out of Africa

'Keniaanse kipstick'

Synopsis

Aan het begin van de twintigste eeuw vertrekt Karen Blixen met haar man naar Kenia. Als hij haar links laat liggen, krijgt Karen een relatie met de avonturistische Denys Finch Hatton. Sluit de ogen, ruik het Afrikaanse continent, proef Kenia en herleef de herinneringen aan Out of Africa.

Genre

drama, romantiek

Regie/duur

-

'Perhaps he knew, as I did not, that the Earth was made round so that we would not see too far down the road.'

(Meryl Streep als Karen Blixen in Out of Africa)

Scenario

12 kipdrumsticks
gemberpoeder
kerriepoeder
komijnpoeder
4 grote satéstokken
1 ui,
1 limoen,
zout, peper
3 teentjes knoflook
1 verse rode peper
2 blikjes kokosmelk
1 blikje gepelde tomatenblokjes
40 gram mungbonen (katjang idjoe)
1 dl kippenbouillon

The making off

Leg de drumsticks in een bak. Strooi er naar eigen smaak gember-, kerriepoeder en komijnpoeder overheen. Doe drie drumsticks aan elke prikker. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak deze langzaam aan samen met de mungbonen. Blus af met het sap van de limoen en de tomaatblokjes. Verwijder de zaadjes uit de verse peper. Snijd de peper in stukjes. Doe deze bij de saus. Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Verwarm dit tot alles goed gaar is. Rooster de kipspiezen circa tien minuten op 180 graden in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze in de saus verder garen.
Tip: Serveer het gerecht met basmatirijst en roergebakken spitskool met een beetje kerrie.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Out of Africa

Het is begin 1900. De jonge schrijfster Karen Blixen heeft net haar vaderland Denemarken verlaten om zich op een afgelegen koffieplantage in Kenia te vestigen. In deze fascinerende wildernis ontmoet zij de avonturier Denys Finch - Hatton, een ontmoeting die uitgroeit tot een dramatisch liefdesrelatie, steeds balancerend tussen geluk en wanhoop. Een ramp lijkt onafwendbaar en Karen's hele bestaan wordt bedreigd.

trailer film