Pretty Woman

'Pretty aardbeien met champagnesabayon'

Synopsis

Zakenman Edward Lewis heeft iemand nodig die hem kan vergezellen bij enkele sociale verplichtingen. Hij pikt prostituee Vivian op van de straat. Gaandeweg ontdekt hij dat hij steeds meer voor de spontane Vivian gaat voelen. Als je jouw gasten deze aardbeien met champagnesabayon voorschotelt, weet je zeker dat je ze direct voor je hebt gewonnen.

Genre

romantiek, komedie

Regie/duur

-

'In case I forget to tell you later, I had a really good time tonight.'

(Julia Roberts als Vivian in Pretty Woman)

Scenario

¼ liter slagroom
8 eierdooiers
125 gram suiker
½ liter champagne
1 vanillestokje
50 gram suiker
1 citroen
2 bakje aardbeien
mint

The making off

Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal het merg eruit. Breng de champagne in een steelpan aan de kook samen met 50 gram suiker, het sap van de citroen en het merg van de vanille. Laat dit inkoken totdat de helft overblijft. Schenk dit door een zeef. Laat het afkoelen en zet het in de koelkast. Doe de eierdooiers in een kom. Klop ze met een garde au bain marie tot ze stevig zijn. Haal de kom van de pan en klop de dooiers met een mixer luchtig. Klop daarna de slagroom stijf met wat de suiker. Spatel de koude, ingekookte champagne door de eierdooiers. Spatel daarna de slagroom er doorheen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Verdeel ze over borden of glazen. Schep de sabayon er overheen. Met een hobbybrander kun je de sabayon gratineren. Plaats er ter garnering een takje mint op.Hoofdrolspelers

6


© 2017 Cuisinema

Pretty Woman

Zakenman Richard Gere heeft meer succes in de zaken dan in de liefde. Op zakenreis in Los Angeles krijgt hij gezelschap van de pas begonnen callgirl Julia Roberts. Het begin van een geweldige liefdeskomedie die boordevol romantiek en subtiele humor bevat.

trailer
film