Pulp Fiction

'Fiction Burger Royale met truffelmayonaise'

Synopsis

Naarmate de tijd verstrekt blijken de levens van tien inwoners van LA meer met elkaar vervlochten te zijn dan aanvankelijk gedacht. ‘You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris? They call it a Royale with cheese’, zo legt Vincent Vega zijn maat Jules uit in Tarantino’s filmklassieker Pulp Fiction. Maak nu je eigen Fiction Burger Royale. Het resultaat is to die for!

Genre

actie, misdaad

Regie/duur

-

'And you know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?'

(John Travolta als Vincent Vega in Pulp Fiction)

Scenario

4 sesambolletjes
4 x 120 gram ossenhaas
8 plakken parmaham
1 zakje roquettesla
1 potje gedroogde tomaten
1 rode ui
peper, zout
1 eierdooier
2 eetlepel dragonazijn
1 theelepel mosterd
3 dl olie
truffeltapenade

The making off

De mayonaise: doe de eierdooier in een mengkom. Roer er met een garde de mosterd, de azijn en een snufje zout doorheen. Giet nu onder voortdurend roeren met de garde (niet kloppen) langzaam de olie langzaam erbij. Spatel daarna een lepel truffeltapenade door de mayonaise. Is de mayonaise te dik, dan kan er voorzichtig wat water bijgevoegd worden totdat de gewenste dikte is verkregen.
Besmeer de broodjes met de truffelmayonaise. Leg de gewassen roquettesla erop. Verdeel de parmaham. Snijd de rode ui en de gedroogde tomaat flinterdun en leg deze op de broodjes. Gril de ossenhaas aan beide kanten dicht. Bestrooi ze rijkelijk met peper en zout. Plaats ze direct op de broodjes.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Pulp Fiction

De twee dieven Honey Bunny en Pumpkin besluiten tijdens het ontbijt in een koffieshop de klanten van hun portefeuilles te beroven. De twee daar aanwezig criminelen Vincent Vega en Jules Winnfield rekenen af met een stelletje schorem om een geheimzinnige zwarte aktetas in handen te krijgen. Wanneer hun baas Marsellus Wallace op reis moet, belooft Vincent met tegenzin en gevaar voor eigen leven, een oogje op diens vrouw Mia te houden. En dan is er ook nog de veelbelovende bokser Butch Coolidge die van Marsellus een behoorlijk bedrag heeft geïncasseerd om in de vijfde ronde neer te gaan. Maar Butch houdt zich niet aan de afspraak, met alle gevolgen van dien. De formidabele cast, de spitsvormige dialogen en de prachtige mix van geweld en humor maken Pulp Fiction tot een film die u gezien moet hebben.

trailer
film