Ratatouille

'Filodeeg met Franse kaas'

Synopsis

De jonge rat Remy woont in een bistro in Parijs. Hij wil graag chefkok worden, maar niemand moedigt hem aan zijn droom te realiseren. Totdat er iets onwaarschijnlijks gebeurd. De verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Presenteer filodeeg met Franse kaas en je zult – net als Remy - op handen worden gedragen.

Genre

animatie, familie, komedie

Regie/duur

-

'Food always comes to those who love to cook.'

(Brad Garrett als Gusteau in Ratatouille)

Scenario

filodeeg (pakje met plakjes)
500 gram wilde spinazie
olijfolie
mozzerella
1 potje zwarte olijventapenade
peper, zout
boter
1 bos basilicum
zeezout

The making off

Ontdooi drie blaadjes filodeeg per persoon. Verwijder de stelen van de spinazieblaadjes. Spoel de spinazie af en laat het goed uitlekken in een vergiet. Of sla deze droog in een slacentrifuge. Snijd van de mozzeralla driehoekjes van ongeveer vijf centimeter groot. Leg de blaadjes filodeeg op een schone keukendoek. Smeer ze aan een kant in met gesmolten boter. Vouw het filodeeg dubbel. Smeer de bovenkant opnieuw in met boter. Snijd de blaadjes door de midden zodat een driehoekje ontstaat. Plaats op elk blaadje in het midden wat mozzerella. Schep daarop een lepeltje olijventapenade. Vouw het deeg om de mozzarella zodat het buideltje aan alle kanten dicht is. Laat dit in de vriezer aanvriezen. Verwijder de stelen van de basilicumblaadjes. Draai de basilicum in de keukenmachine met wat olijfolie, zeezout en peper tot een vloeibare massa. Bak de spinazie in een pan met een scheutje olijfolie, peper en zout gaar. Laat de spinazie uitlekken in een zeef. Frituur de filodeegbuideltjes ongeveer drie minuten op 180 graden. Leg ze dan op keukenpapier. Plaats de spinazie in het midden op een warm bord. Leg daar drie kaasbuideltjes op. Druppel er wat basilicumolie overheen.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Ratatouille

In dit hilarische nieuwe animatie-avontuur Ratatouille, droomt een ratje genaamd Remy ervan ooit een grote Franse chefkok te worden. Ondanks de wensen van zijn familie en het overduidelijke probleem dat hij een rat is met een knaagdier-fobisch beroep, is hij vastbesloten zijn droom te verwezenlijken. Het lijkt door het lot bepaald wanneer Remy in Parijs precies bij het beroemde restaurant van zijn culinaire held, Auguste Gusteau, terecht komt.

trailer film