Scarface

'Gemarineerd rood fruit met een lijntje poeder(suiker)'

Synopsis

De uit Cuba afkomstige Tony Montana komt begin jaren 80 in Miami aan en bouwt in korte tijd een gewelddadig drugsimperium op. ‘Don’t get high on your own supply’, is een wijze les die Tony Montana wordt toegeworpen, maar de destructieve Cubaan denkt onverslaanbaar te zijn. Dat ben je zeker als je dit dessert voorschotelt.

Genre

actie, misdaad

Regie/duur

-

'I always tell the truth. Even when I lie.'

(Al Pacino als Tony Montana in Scarface)

Scenario

½ bakje aardbeien
½ bakje frambozen
½ bakje bosbessen
½ bakje bramen
½ bakje aalbessen
poedersuiker
Crème de Cassis
aardbeiensaus
mint

The making off

Rits de aalbessen van de steeltjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Was ze en maak ze goed droog. Als de aardbeien groot zijn, snijd ze dan doormidden. Doe de aarbeien en de bosbessen samen met de aalbessen in een ruime mengkom. Strooi hier poedersuiker overheen. Proef of het niet te zoet is. Voeg er een scheutje Crème de Cassis aan toe en wat aardbeiensaus. Meng het fruit voorzichtig door elkaar. Doe pas daarna de frambozen erdoor. Schep het fruit in een klein schaaltje. Garneer met een takje mint. Strooi er tot slot nog een beetje poedersuiker over. Plaats het lijntje poedersuiker naast het schaaltje op een bord.
Tip: Serveer de vruchten met wat yoghurtijs en een toefje opgeklopte crème fraîche met poedersuiker.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Scarface

De jonge Cubaan Tony Montana wordt geconfronteerd met de harde waarheid als in Miami blijkt dat vluchtelingen zich enkel staande kunnen houden met misdaad. Hij maakt kennis met de wereld van de cocaïnesmokkel en weet zich met het witte poeder omhoog te werken tot de baas van het reusachtige imperium.

trailer film