Sense and Sensibility

'Cucumber sandwich met geitenkaas, bacon en piccalilly'

Synopsis

Als hun vader overlijdt blijven zijn drie dochters en echtgenote achter. Hun inspanningen om een geschikte huwelijkskandidaat te vinden en daarmee hun toekomst veilig te stellen, lijken op niks uit te lopen. Betreed de traditionele English way of living en maak een cucumber sandwich met geitenkaas, bacon en piccalilly in stijl van Sense and Sensibility.

Genre

romantiek, drama, kostuum

Regie/duur

-

'It is not just for me. It is for all of us.'

(Kate Winslet als Marianne in Sense and Sensibility)

Scenario

ongesneden wit brood
piccalilly
200 gram plakken katenspek
1 komkommer
peper, zout
crème fraîche
1 prei
300 gram verse geitenkaas
een bakje tuinkers
krop ijsbergsla
olijven
cocktailprikkers

The making off

Was de komkommer, verwijder de uiteindes en snijd hem in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in langer dunne plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf. Bestrooi ze rijkelijk met zout en peper. Laat dat even intrekken. Laat de komkommer na een half uurtje op een zeef uitlekken. Doet er wat crème fraîche doorheen.
Snijd het brood in de lengte in gelijke plakken. Rooster vier plakken aan een kant onder de gril. Besmeer ze met een laagje piccalilly. Bak het spek in een bakpan zonder boter uit tot ze krokant zijn. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Snijd een kwart van de krop sla ragfijn. Gebruik het wit van de prei om fijne ringetjes te snijden. Spoel de groentes goed schoon en laat ze uitlekken. Verdeel de ijsbergsla en de prei over drie van de vier boterhammen. Brokkel de geitenkaas er overheen. Knip het groen van de tuinkers. Strooi deze over de kaas. Leg hierop de plakken komkommer en de uitgebakken spek. Stapel de plakken op elkaar. Leg de vierde plak brood - met de besmeerde kant naar beneden - er bovenop. Snijd de lange sandwich in vier gelijke delen. Verwijder de korsten. Snijd elke sandwich nog even diagonaal door. Prik er een cocktailprikker met een olijf door.Hoofdrolspelers

4


© 2017 Cuisinema

Sense and Sensibility

Elinor Dashwood (Emma Thompson ), moet na de dood van haar vader met haar moeder en twee zusjes hun landgoed verlaten omdat het erfrecht bepaalt dat de zoon uit zijn eerste huwelijk hier recht op heeft. Veel bezit hebben ze niet maar toch lukt het ze om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Zusje Marianne belandt al spoedig in een ontstuimige relatie maar wordt uiteindelijk toch aan de kant gezet door de jongeman in kwestie. Elinor wordt verliefd op de onbereikbare Edward ( Hugh Grant ). Hij voelt ook veel voor haar maar hij is een heer van eer en heeft reeds trouw belooft aan een andere vrouw. Het zit de jonge dames dus niet mee. Toch proberen de beide zusjes hun hoofd en hart op één lijn te krijgen en voor bereid te zijn op wat de toekomst hun zal brengen.

trailer
film