Some Like It Hot

'Manhattan'

Synopsis

De muzikanten Joe en Jerry proberen aan de maffia te ontsnappen door vermond als vrouwen deel uit te maken van een vrouwenband op tournee. ‘Lets make Manhattans’, stelt Sugar Kane (Marilyn Monroe) voor aan Jerry (Jack Lemmon) als ze midden in de nacht in zijn bed belandt. Laten we dan dan ook doen: ‘Lets make a Manhattan’.

Genre

komedie

Regie/duur

-

'I wanna be loved by you, just you, nobody else but you. I wanna be loved by you alo-o-one. Boop boop e doo.'

(Marilyn Monroe als Sugar Kane in Some Like It Hot)

Scenario

ijsblokjes
3 delen whisky
1 deel Vermouth
scheutje Angostura
maraschino-kersje


The making off

Wrijf de rand van het cocktailglas in met citroensap. Doop het glas fijntjes in zout zodat het een mooi zouten randje krijgt. Doe de Tequila, de Triple Sec en het limoensap samen met de ijsblokjes in de shaker. Schud goed. Schenk de cocktail zorgvuldig in het glas zodat het randje intact blijft.Hoofdrolspelers

1

© 2017 Cuisinema

Some Like It Hot

Wanneer de muzikanten Joe (Tony Curtis) en Jerry (Jack Lemmon) per ongeluk getuigen zijn van een schietpartij onder criminelen, springen zij snel op een trein naar Florida, vermomd als Josephine en Daphne, de nieuwste leden van een meisjes jazz band. Hun vermomming is perfect..totdat een zangeres met liefdesverdriet (Marilyn Monroe) voor 'Josephine' valt, een overjarige playboy (Joe E. Brown) voor 'Daphne' valt, en een maffiabaas (George Raft) weigert te vallen voor hun bedotterij!

trailer
film