Meer informatie

Werk je bij een bedrijf dat op zoek is naar een origineel en creatief relatiegeschenk? Dan kun je nu stoppen met zoeken. Bij Cuisinema kunnen wij je helpen aan een leuk en lekker relatiegeschenk. Want wees nou eerlijk: wie is er niet dol op film en eten? Bovendien kunnen wij je helpen aan een cadeau dat past bij de smaak van jouw relaties.

Wij kunnen ook speciaal gerechten voor je ontwikkelen bij films die jouw voorkeur hebben. Neem contact met ons op via info@cuisinema.nl, dan bespreken we graag de mogelijkheden op maat met je.

Contact

Voor meer informatie over cuisinema kun je contact opnemen via onderstaande gegevens of jouw vraag stellen via het contactformulier.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

info@cuisinema.nl
www.cuisinema.nl

Stel een vraag

Versturen

A Fish Called Wanda

K-k-ken’s f-fish in een c-c-chipsjasje

Bekijken

Cast Away

Pittige kokossoep met kreeftstaartjes

Bekijken

La Dolce Vita

Insalata decadenta

Bekijken

‘No, but, blue is good. If you ask me there isn't enough blue food.’

(Colin Firth als Mark Darcy in Bridget Jones' Diary)

Het decor

Leuk hoor, zo’n webite met van die overheerlijke filmgerechten, maar wat doe je als je die gerechten ook in een leuk ‘filmdecor’ wilt presenteren en je weet niet hoe je dat moet aanpakken? Smaken verschillen, maar misschien heb je wat aan de volgende tips.

Naambordjes
Een leuke manier om je tafelgasten iets extra’s te geven, is door bij ieder bord een kaartje te leggen met een filmcitaat dat op die persoon van toepassing is. Wat te denken van de quote uit Hitchcocks Psycho: ‘A boy's best friend is his mother.’ Mocht je bijvoorbeeld een kalende man te eten krijgen, dan breek je vast en zeker het ijs met de quote: ‘Anyway, men don’t get smarter as they grow older, they just lose their hair.’ (The Palm Beach Story). Maar wellicht doe je een vriendin wel plezier met het citaat: ‘I had a husband that wasn’t sweet to me and look how I turned out’ (Thelma & Louise). Klik hier voor een lijst met leuke passende filmcitaten of google even op movie en quotes.

Spelletjes
Filmcitaten op zelfgemaakt kaartjes zijn ook prima te gebruiken voor een spelletje dat jouw gasten kunnen spelen als jij voor de volgende gang even de keuken in moet. De spelregels zijn eenvoudig: pak een kaartje en lees het citaat voor. Wie het raadt mag het volgende kaartje van de stapel pakken en voorlezen. Word het citaat niet geraden, dan mag dezelfde persoon een kaartje pakken. Zijn de kaartjes op, of komt de kok de volgende gang uitserveren, dan mag de persoon die aan de beurt was, aan het einde van de avond de laatste brownie of bonbon opeten.

Mochten filmcitaten te moeilijk zijn en wil je toch voor wat afleiding zorgen omdat je verder moet met koken, doe dan het filmsterrenspel. Erg eenvoudig: je noemt de naam van een ster. De volgende persoon moet een acteur of actrice noemen die met hem of haar in een film heeft gespeeld en zeggen in welke film. De genoemde acteur of actrice moet daarna weer gekoppeld worden aan een nieuwe naam en film. Zo kun je doorgaan tot de volgende gang wordt geserveerd.

Antwoordapparaat
Wil je tijdens het eten even niet worden gestoord, spreek dan een tijdelijke boodschap in op je antwoordapparaat. We hebben nog een suggestie voor je: ‘Dit is het antwoordapparaat van ... Bedankt voor het bellen. I do wish we could chat longer, but I’m having a friend for diner!’