Thema-diners

Maffiamenu ‘Goodfellas’
(8 personen)

voorgerecht: The Untouchables
hoofdgerecht: The Godfather
nagerecht: Scarface

Wil je jouw vrienden een avond bieden die ze zich nog lang zullen herinneren? ‘Make them an offer they can not refuse’ en nodig ze uit voor een spannend en stijlvol diner in maffiastijl. Als Goodfellas onder elkaar. Vrees niet, want de Testa di Cavallo als menuoptie hebben we vooralsnog maar even achterwege gelaten.

Er is voor deze speciale gelegenheid een trefzeker menu samengesteld bestaande uit een niet te evenaren voorgerecht getiteld Untouchable Sardines, gevolgd door Spaghetti With the Fishes. Hoe kun je het etentje beter afsluiten dan met een explosief dessert van gemarineerd rood fruit op een bedje van poedersuiker. Kortom, een dessert Toni ‘Scarface’ Montana style.

The Untouchables

The Godfather

Scarface

Mocht je het gezelschap op hun gemak willen stellen en een sfeervolle ambiance willen creëren, dan hebben we nog enkele tafeltips voor je:

  • gebruik bij het dekken van de tafel een zwart tafellaken. Serveer de gerechten op witte borden. Plaats accenten door te kiezen voor donkerrode servetten en eventueel donkerrode kaarsen;
  • rode wijn heeft de voorkeur boven wit of rosé;
  • het gaat wellicht wat ver om je vrienden te vragen voor de gelegenheid hun black tie uit de kast te halen, maar stijlvol is het wel!
  • de soundtrack van The Godfather is te koop via bol.com, maar ook te beluisteren via Spotify of Apple Music. Met name The Godfather Waltz en het Love Theme zijn zeer geschikt als achtergrondmuziek;
  • zoek je een passend stukje opera om de stilte tussen het hoofdgerecht en het dessert wellicht op te vullen overweeg dan de aria Vesti la giubba uit Pagliacci zoals gebruikt in The Untouchables (eveneens te koop via bol.com of te beluisteren via Spotify). Laat de honkbal-act van Al Capone (Robert De Niro) liever wel achterwege.

Filmtips
Wil je na het eten met the wiseguys nog een goede film zien?
Onmisbaar zijn in dat geval The Godfather films, Goodfellas, Casino en The Untouchables
Of overweeg anders: Once Upon a Time in America, The Departed, Carlito’s Way, Road to Perdition.


Ladiesnight ‘What Woman Want’
(6 personen)

voorgerecht: Bridget Jones’s Diary
hoofdgerecht: Chocolat
nagerecht: Pretty Woman

Zin in een heerlijke filmavond met dames onder elkaar? Nodig dan jouw vriendinnen uit, zet de mannen buiten de deur en schotel de meiden een onvervalste ladies night menu voor. Hoe kan dat beter dan met een lekkere film en dito eten? Trakteer ze eerst op lekker eten en kijk daarna samen naar een heerlijke film. Een leuke manier ‘to go celebrate being young and being alive’, zoals Miles het in The Holiday zo aardig omschreef.

Bridget Jones's Diary

Chocolat

Pretty Woman

Om de toon direct te zetten begint het ladies night menu met Bridgets onvolprezen blauwe aspergesoep. Want, zoals Mark Darcy in Bridget Jones’s Diary zegt: ‘blue is good. If you ask me there isn't enough blue food.’ Het hoofdgerecht biedt een Holiday hotdog sandwich met knolselderijchips. Geen van je vriendinnen zal het toetje willen missen, want het Pretty Dessert biedt aardbeien met champagnesabayon.

Wil je de juiste sfeer creëren en de ladies movie night onvergetelijk maken? Dan hebben we nog wat tips voor je:

  • dek de tafel door gebruik te maken van tafellinnen met frisse, vrolijke kleuren, zoals appelgroen of knalgeel. Leg er lopers overheen die flink contrasteren zoals paars of bruin;
  • servetten met bonte kleuren doen het ook altijd erg goed;
  • als je na afloop van het eten nog koffie en thee aanbiedt, vergeten dan vooral de bonbons niet. Je vriendinnen doe je ook vast een plezier met kletskoppen;
  • de soundtracks van zowel Bridget Jones’s Diary als Pretty Woman bieden een heerlijke trip down to memory lane, variërend van onvervalste meelalnummers zoals It’s Raining Men van Geri Halliwell tot It Must Have Been Love van Roxette. Ze zijn te bestellen via bol.com, maar ook te beluisteren via Spotify.
  • herinner je de scène uit Four Weddings and a Funeral nog waarin Carrie (Andy McDowell) uit de doeken doet hoeveel geliefden zij heeft gehad? Ex-lovers zijn een geliefd gespreksonderwerp tijdens het eten!

Filmtips
Zoek je een lekkere meidenfilm voor na het eten?
Ga dan voor Pretty Woman, Chocolat, The Holiday of Bridget Jones’s Diary.
Wil je culinair verrast worden, probeer dan de volgende films eens:
Tortilla Soup, Bella Martha of Fried Green Tomatoes.

© 2017 Cuisinema

Contact

Voor meer informatie over cuisinema kun je contact opnemen via onderstaande gegevens of jouw vraag stellen via het contactformulier.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

info@cuisinema.nl
www.cuisinema.nl

Stel een vraag

Versturen

Pulp Fiction

Fiction Burger Royale met truffelmayonaise

Bekijken

Cast Away

Pittige kokossoep met kreeftstaartjes

Bekijken

Lady and the Tramp

Spaghetti met gehaktballetje

Bekijken